Način pripreme
Uključila sam instant pot na program Saute na 15 minuta i sipala malo vode na dno. Stavila sam luk i šargarepe da se dinstaju 2 minuta.
Nakon dva minuta dodala sam pečurke i šunku. Dodala sam još malo vode, so i majčinu dušicu.
Promešala sam sastojke. Dodala sam krem sir, majonez i kiseli pavlaku, koju sam prethodno umutila sa malo vode i kockom bujona. Dodala sam još vode.
U sastojke sam sipala špagete i ostavila da se krčkaju dok ne omekšaju toliko da mogu da zatvorim poklopac za kuvanje pod pritiskom.
Uključila sam na visok pritisak na 3 minuta. Kad se program završio sačekala sam 2 minuta da spadne pritisak.
Pro otvaranju poklopcama sipala sam proceđen grašak (da ne bude tečno jelo).
Servirala sam tako što sam posula špagete sa pečurkama odozgo miksom tvrdog sira.
Ako ne želite da čekata da omekšaju, možete da izlomite špagete i direktno da uključite na visok pritisak.
Probajte da spremite i vi špagete sa graškom i šunkom u Instant potu.