Način pripreme
Ove zemičke su odlična alternativa pici i veoma su pogodne za doručak uz šoljicu čaja.
Pripremite ih i nećete se pokajati, dobićete veoma ukusne punjene lepinje!
Zemičke uz pomoć kašike izdubimo i iznutra premažemo margarinom/maslacem. Pospite šarenom solju i čubrom.
Masline očistimo od koštica i isečemo na sitne komade, a zatim ih stavimo u posudu. Salamu iseći na kockice i dodati i nju.
Paprike dobro operite, prepolovite i uklonite semenke, pa ih isecite na trakice.
Stavite ih u posudu kao i kukuruz šećerac iz konzerve.
Dodajte sitno iseckanu stabljiku peršuna. Dodajte topljeni sir. Smesu dobro promešajte, a zatim napunite zemičke njom.
Prethodno narendajte kačkavalj za posipanje po vrhu.
U pleh obložen papirom za pečenje stavite zemičke i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok se kačkavalj ne istopi i dok zemičke blago ne porumene.
Punjene zemičke se služe tople i odlična su užina za hladno vreme. Prijatno!