Punjene zemičke

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
4111888
Punjene zemičke
Fotografije: veronnika_pavlova
1 / 2
26/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Ovi punjene zemičke su odlična alternativa pici i savršene su za doručak po hladnom vremenu. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • zemičke - 3 - 4 komada
  • margarin - za mazanje
  • masline - 1 šolja
  • topljeni sir
  • kačkavalj - 50 g
  • salama
  • kačkavalj
  • paprike - 2 komada
  • kukuruz - 1 kutija slatki
  • čubar
  • peršun - stabljika
  • šarena sol
* merne jedinice

Način pripreme

Ove zemičke su odlična alternativa pici i veoma su pogodne za doručak uz šoljicu čaja.

Pripremite ih i nećete se pokajati, dobićete veoma ukusne punjene lepinje!

Zemičke uz pomoć kašike izdubimo i iznutra premažemo margarinom/maslacem. Pospite šarenom solju i čubrom.

Masline očistimo od koštica i isečemo na sitne komade, a zatim ih stavimo u posudu. Salamu iseći na kockice i dodati i nju.

Paprike dobro operite, prepolovite i uklonite semenke, pa ih isecite na trakice.

Stavite ih u posudu kao i kukuruz šećerac iz konzerve.

Dodajte sitno iseckanu stabljiku peršuna. Dodajte topljeni sir. Smesu dobro promešajte, a zatim napunite zemičke njom.

Prethodno narendajte kačkavalj za posipanje po vrhu.

U pleh obložen papirom za pečenje stavite zemičke i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok se kačkavalj ne istopi i dok zemičke blago ne porumene.

Punjene zemičke se služe tople i odlična su užina za hladno vreme. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: