Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Prelivena štrudla sa orasima i jabukama

Prelivena štrudla sa orasima i jabukama

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Prelivena štrudla sa orasima i jabukama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Hladna štrudla je idealan desert po toplom vremenu"

Potrebni sastojci

  • fine kore za pitu - 400 g
  • šećer - 5 - 6 kašičica ili po ukusu
  • cimet - po želji
  • orasi - po želji
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • jabuke - 2 velike
  • za sirup
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Veliki pravougaoni pleh prečnika 30x45 cm namažemo uljem. Stavljamo odozgo dve kore, presavijemo da stanu u pleh.

Posipamo sa malo ulja, posle rasporedimo svuda oljuštene i isečene jabuke, posipamo šećerom i cimetom, orasima.

Nakon toga druge dve kore, ponavljamo proceduru dok ne potrošimo količinu kora i jabuka. Odozgo namažemo uljem i posipamo sa malo šećera.

Pečemo štrudlu na 170 stepeni dok ne bude gotova i dok ne dobije lepu boju.

Pripremamo sirup od vode i šećera, kuvamo na tihoj vatri 5 minuta.

Ostavljamo da se ohladi.

Vrelu štrudlu sečemo na pravougaonike i prelivamo sirupom.

Prelivena štrudla sa orasima i jabukama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: