Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Štrudla od jabuka sa orasima i cimetom

Štrudla od jabuka sa orasima i cimetom

JordankaJordanka
Početnik
114
Štrudla od jabuka sa orasima i cimetom
Fotografije: Jordanka
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Izvadite kore iz frižidera, jer danas ćemo spremati štrudlu od jabka - biće sjajna - obećavamo"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket
  • jabuke - 2 velike (oko 300 g)
  • orasi - 50 - 80 g
  • šećer - 6 kašika
  • prezle - 2 kašike
  • cimet - pola kašičice
  • šećer u prahu - za posipanje (može i malo cimeta)
  • maslac - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke se oljušte, očiste i narendaju na rende, posipaju se krupno mlevenim orasima, šećerom, prezlama, cimetom i dobro se promešaju.

Svaka kora se namaže obilno istopljenim maslacem, savija se na pola nekoliko puta i pri svakom savijanju se maže maslacem - kora treba da se presavije na 3-4 lista.

U jedan kraj se stavi deo pripremljenog nadeva i uvija se u rolat. Dva kraja rolata se pritiskaju da se zapečate. Gotovi rolati se prebacuju u podmazanu posudu za pečenje.

Po površini rolata se prave mali razrezi, da može da diše. Štrudla se peče na 200 stepeni dok ne porumeni. Posipa se po želji šećerom u prahu i cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: