Način pripreme
U posudu stavljamo jaja i šećer. Mutimo dok se ne udvostruči obim i ne pretvore u mekanu belu smesu. Dodajemo kiselo mleko i mešamo nekoliko sekundi.
Nakon toga dodajemo koru od pomorandže, vanilu i skrob. Mešamo spatulom dok se ne integriše.
U posebnoj posudi prosevamo brašno, sodu, prašak za pecivo i so. Mešamo i dodajemo postepeno u smesu od jaja.
Pažljivo spatulom mešamo sve dok ne dobijemo homogenu smesu.
Breskve operemo, osušimo i isečemo na polumesec.
Borovnice i maline takođe operemo, osušimo, posipamo sa malo skroba i promešamo.
U pleh za kolač stavljamo papir za pečenje i sipamo polovinu smese. Odozgo posipamo šumskim voćem i preko sipamo preostlau smesu.
Odozgo preko kolača ređamo kriške bresaka sa preostalim borovnicama.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 50 minuta.
Voćni kolač ostavljamo da se potpuno ohladi.
Po želji možemo posuti šećerom u prahu.
Kolač sa breskvama i šumskim voćem bez masnoće je sjajan.