Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Kolač sa breskvama i šumskim voćem bez masti

Kolač sa breskvama i šumskim voćem bez masti

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Šegrt
161158
Kolač sa breskvama i šumskim voćem bez masti
Fotografije: Maria Georgieva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Svež i lagan voćni kolač - servirajte uz šolju kafe i uživajte"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • smeđi šećer - 100 g
  • beli šećer - 100 g
  • kiselo mleko - 250 g
  • prirodno kukuruzno brašno - 50 g + 1 kašičica za voće
  • brašno bez glutena - 240 g
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 2 komada, po 0, 2 g
  • kora od pomorandže - od 1/2 pomorandže
  • borovnice - 100 g
  • maline - 50 g
  • breskve - 2 komada
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo jaja i šećer. Mutimo dok se ne udvostruči obim i ne pretvore u mekanu belu smesu. Dodajemo kiselo mleko i mešamo nekoliko sekundi.

Nakon toga dodajemo koru od pomorandže, vanilu i skrob. Mešamo spatulom dok se ne integriše.

U posebnoj posudi prosevamo brašno, sodu, prašak za pecivo i so. Mešamo i dodajemo postepeno u smesu od jaja.

Pažljivo spatulom mešamo sve dok ne dobijemo homogenu smesu.

Breskve operemo, osušimo i isečemo na polumesec.

Borovnice i maline takođe operemo, osušimo, posipamo sa malo skroba i promešamo.

U pleh za kolač stavljamo papir za pečenje i sipamo polovinu smese. Odozgo posipamo šumskim voćem i preko sipamo preostlau smesu.

Odozgo preko kolača ređamo kriške bresaka sa preostalim borovnicama.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 50 minuta.

Voćni kolač ostavljamo da se potpuno ohladi.

Po želji možemo posuti šećerom u prahu.

Kolač sa breskvama i šumskim voćem bez masnoće je sjajan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: