Način pripreme
Prvo pripremamo testo za picu, aktiviramo kvasac i rastvorimo šećer u mlakoj vodi, ne vreloj (37 stepeni). Ostavljamo da nadođe.
U posudi prosejemo brašno. Dodajemo so u njega. Napravimo udubljenje u sredini, sipamo kvasac, maslinovo ulje i spanać, prethodno iseckan.
Zamesimo testo, stavljamo u posudu i uvijamo krpom. Ostavljamo sa strane 40 minuta da nadođe.
Pripremao nadev za ukusnu vegetarijansku picu, oljuštimo paradajz i sameljemo sa čenom belog luka.
Sipamo u ugrejan tiganj sa bosiljkom i solju. Kuvamo paradajz sos za picu 15 minuta dok se ne zgusne.
Nakon toga razvučemo testo na tanku koru u kalupu u kojem ćemo peći našu picu sa spanaćem. Ostavljamo sa strane 15 minuta.
U posoljenoj i vreloj vodi blanširamo spanać nekoliko minuta. Nakon toga sečemo sitno. Namažemo koru za picu prvo sosom od paradajza, posle dodajemo pavlaku, origano, miks sireva i nakon toga rasporedimo i spanać.
Pečemo u plehu za picu u umrenoj rerni na 180 stepeni 15 minuta ili dok se ne stvori korica od testa. Izvadimo, razbijemo jaja odozgo, začinimo sa malo sosa i vraćamo u rernu.
Vegetarijanska pica sa spanaćem i sirevima je odlična ideja za porodičnu večeru!