Način pripreme
Operite karfiol pod tekućom vodom, iskidan na ružice, i stavite ga u posudu za pečenje, namazanu maslinovim uljem. Odozgo mu pospite još malo maslinovog ulja i soli i ispecite ga na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Možete i da ga skuvate, ali tako bi se dodatno razvodnio.
Čim se prohladi karfiol, stavite ga u udobnu posudu zajedno sa svim ostalim sastojcima za koru. Prvo stavite oko 7 kašika brašna i sve pasirajte. Postepeno dodajte po malo brašna, dok ne dobijete gustu kašicu.
Rasporedite smesu u tanak sloj u posudu za pečenje preko papira za pečenje, dajući joj željeni oblik - okrugao ili pravougaoni. Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane zlatasta.
Dok je još vruć namažite maskarponeom, on će se istopiti kao maslac, upiće se u koru i napraviće je mekom i sočnom.
Odozgo namažite paradajz sos, pospite origanom i poređajte mocarelu, isečenu na krugove.
Vratite u renu, dok se ne istopi sir i izvadite.
Ostavite picu nekoliko minuta i onda je dodatno začinite i ukrasite svežim listićima bosiljka (ako ih stavimo dok je mnogo vruća, odmah će potamnati i naša pica neće lepo izgledati).
Sveže, zdravo i ukusno!
Prijatno!