Vegetarijanska pica sa mocarelom, maskarponeom i karfiolom

21/07/2018
"Sveže, zdravo i ukusno - pica pogodna za vegetarijance i istaknute gurmane "
Priprema15 min.
Kuvanje56 min.
Ukupno71 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite karfiol pod tekućom vodom, iskidan na ružice, i stavite ga u posudu za pečenje, namazanu maslinovim uljem. Odozgo mu pospite još malo maslinovog ulja i soli i ispecite ga na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Možete i da ga skuvate, ali tako bi se dodatno razvodnio.

Čim se prohladi karfiol, stavite ga u udobnu posudu zajedno sa svim ostalim sastojcima za koru. Prvo stavite oko 7 kašika brašna i sve pasirajte. Postepeno dodajte po malo brašna, dok ne dobijete gustu kašicu.

Rasporedite smesu u tanak sloj u posudu za pečenje preko papira za pečenje, dajući joj željeni oblik - okrugao ili pravougaoni. Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane zlatasta.

Dok je još vruć namažite maskarponeom, on će se istopiti kao maslac, upiće se u koru i napraviće je mekom i sočnom.

Odozgo namažite paradajz sos, pospite origanom i poređajte mocarelu, isečenu na krugove.

Vratite u renu, dok se ne istopi sir i izvadite.

Ostavite picu nekoliko minuta i onda je dodatno začinite i ukrasite svežim listićima bosiljka (ako ih stavimo dok je mnogo vruća, odmah će potamnati i naša pica neće lepo izgledati).

Sveže, zdravo i ukusno!

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti