Način pripreme
1. Kvasac se rastvara u blago zagrejanoj vodi i ostavlja se 2-3 minuta, nije neophodno da čekate da naraste.
2. Brašna se proseju u posudi, pomešaju se sa solju i doliva im se voda sa kvascem i maslinovim uljem.
Sve se promeša i prebacuje se na nabrašnjenu površinu i zamesi se glatko i elastično testo. Brašno se dodaje po malo u procesu mešenja, samo koliko je neophodno da vam se ne lepi.
3. Testo za picu se oblikuje u loptu i vraća se u posudu koja se prethodno maže. Pokriva se čistom krpom i ostavlja se 40 minuta da naraste i udvostruči svoj obim.
4. Rerna se uključuje da se zagreje do 200 stepeni. Od naraslog testa se razvija tanka kora za picu. Može da je veličine posude za pečenje, u kojoj ćete peći - okrugča il pravougaona, a možete i da napravite dve-tri individualne manje pice.
5. Namažite paradajz sosom, pospite origanom, sirevima mocarelom i ementalerom - narendanima, i pavlakom.
Odozgo rasporedite slaninu na kocke ili tanke lente i namrvite plavi sir. Možete da stavljate količinu koju želite u zavisnosti od toga da li volite finiji ili bogatiji nadev.
6. Pecite picu oko 15 minuta ili dok ivice ne porumene.
Servirajte picu sa pavlakom, slaninom i sirevima toplu i isečenu na pravougaone ili trouglaste parčiće.
Prijatno!
Komentari