Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Brza vegetarijanska pica

Brza vegetarijanska pica

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5451593k
Brza vegetarijanska pica
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ukusna i brza vegetarijanska pica bez mesa, ovo nije oksimoron, već ostvarenje sna za vegetarijance."

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • griz - 4 - 5 kašika
  • suvi kvasac - 7 g
  • so - 10 g
  • šećer - 5 g
  • voda - 265 ml
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • origano - 1 kašika, suv
  • Za nadev
  • pečurke - 1 šoljica, blanširane
  • kukuruz - 1 šoljica
  • masline - 1/3 šoljice
  • kisele paprike - 2 komada iz turšije
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • Za veganski majonez
  • akvafaba - 60 ml (voda iz konzerve leblebija)
  • biljno ulje - 200 ml
  • so
  • beli luk - 1 čen
  • začin za picu - 1 kašika, od "Kotanija"
* merne jedinice

Način pripreme

Odlična opcija ne samo za vegetarijance, već i za one koji se pridržavaju režima posta.

U odgovarajućoj posudi za mešenje testa, prosejte brašno dva puta da biste ga provetrili.

Dodajte suve sastojke, mleveni origano i so. Napravite udubljenje u sredini.

Stavite kvasac u posudu, zajedno sa šećerom i pomešajte sa mlakom vodom i kašikom brašna.

Sipajte aktivirani kvasac u udubljenje, dodajući maslinovo ulje. Najbolje je ako koristite ono sa ukusom začina.

Mesite dok se ne dobije lepljivo testo.

Zatim sipajte brašno na pobrašnjenu površinu, meseći iznutra ka spolja. Dodajte malo brašna Semole (griz).

Testo treba da postane elastično. Vratite ga u posudu, premažite maslinovim uljem, umotajte u plastičnu foliju i ostavite na toplom mestu da odstoji 15 minuta.

U međuvremenu, iseckajte sastojke za picu.

Isecite masline na trakice, krastavce i prethodno blanširane pečurke na kriške, a marinirane paprike na tanke trakice.

Pomešajte sve sastojke u posudi sa oceđenim kukuruzom i promešajte.

Paradajz pire za picu je domaći i sadrži origano i mlevene začine za picu. Možete dodati malo šećera po ukusu da biste uravnotežili kiselost.

Namažite ga na tanko razvijenu koru za picu. Pleh je lagano namazan maslinovim uljem kako se pica ne bi lepila za njega.

Povucite ivice testa i podignite ga duž ivice. Poređajte nadev preko vegetarijanske pice, pokušavajući da ravnomerno rasporedite sastojke.

Pospite origanom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-35 minuta.

Vreme je za veganski majonez. Sipajte akvafabu u blender. Blendirajte u intervalima od oko 15-40 sekundi dok se ne formira pena.

Dodajte nekoliko kapi soka od limuna i začinite solju po ukusu.

Nastavite da blendirate na visokoj brzini, dodajući biljno ulje u tankom mlazu veoma polako.

Tečnost će se malo zgusnuti. Na kraju, dodajte pasirani beli luk i začin za picu.

Pogledajte i kako da napravite klasičnu picu Margarita ili omiljenu picu sa šunkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: