Način pripreme
Vadimo jaja na sobnu temperaturu sa svežim mlekom. Jaja, so i šećer umutimo mikserom ili žicom.
Koristimo čašu od 200 ml. Dodajemo sveže mleko, vodu i ulje i ponovo mešamo.
Prosevamo brašno sa praškom za pecivo da bude rastresito. Dodajemo i njega u kašu. Mešamo dok ne dobijemo glatku i homogenu smesu bez grudvica.
Gustina liči na smesu za palačinke.
Uključujemo aparat za galete. Ne mažemo ga maslacem niti uljem.
U kaši ima dovoljno ulja i galete se neće lepiti, vadimo ih odmah kad se ispeku. Od kaše kutlačom sipamo u gnezda za kašu u aparatu, kod mene je 2 komada.
Pečemo dok ne bude gotovo, ne okrećemo. Recept je proveren i dobro se peče sa obe strane.
Od kaše se dobija 10 galeta, pečem ih ukupno 50 minuta.
Gotove, ukusne galete mažemo po želji sa kakao kremom ili džemom.