Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tapas»Tapas sa tikvicama, parmezanom i prepeličijim jajima

Tapas sa tikvicama, parmezanom i prepeličijim jajima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Tapas sa tikvicama, parmezanom i prepeličijim jajima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
10/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Tapas ili još jedan ralog da pozovete prijatelje na po čašu vina i slatke priče"

Potrebni sastojci

  • prepeličija jaja - 6 komada
  • čeri paradajz - 6 komada, mali (ili 3 veća)
  • tikvice - 250 - 300 g (1 mala)
  • parmezan - 150 g
  • brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • jaja - 1 komad
  • biber - 2 - 3 prstohvata
  • so - 1 psrtohvat
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • krupnija so - ljuspasta, za posipanje
  • aleva paprika - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Izrendajte tikvicu i posite prstohvatom soli. Promešajte i ostavite da pusti vodu (bar 20-30 minuta). Čeri pardadajz prepolovite, ako su veći, u protivnom ostavite cele.

2. Skuvajte prepeličija jaja u vodi sa malo soli. Za tvrdo kuvana 4-5 minuta kad voda provri; rovita - 3 minuta. Ocedite vodu, sipajte hladnu vodu i ostavite da se ohlade u njoj - tako će se lakše oljuštiti.

3. Iscedite izrendanu tikvicu iz vode koju je pustila. Izrendajte je u parmezan, razbijte jaje i začinite biberom, nemojte dodavati više soli. Pospite brašnom i promešajte. Treba da dobijete srednje gustu smesu, zato, ako je potrebno stavite još brašna da biste dobili takvu smesu.

4. Uključite rernu da se ugreje do 190 stepeni i u plehu, obloženom papirom za pečenje, stavite od smese, oblikujte 6 okrugle i ravne ćuftice debljine 1 cm.

5. Pecite dok ne porumene, oko 15 minuta i izvadite da se ohlade. Za to vreme oljuštite do pola jaja, da bi efekat bio lepši. Rukama malo pokvasite krupnu so i pospite malo aleve paprike, koja će se zalepiti.

6. Na drvene ražnjiće stavite tikvice, četi paradajz i na kraju jaja. Poređajte na tanjir i pospite krupnijom solju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: