Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Letnji Baba Ganuš

Letnji Baba Ganuš

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Letnji Baba Ganuš
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Služio sam letnji Baba Ganuš sa kukuruznim hlebom - savršeno idu. Veoma ukusno!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 veliki
  • beli luk - 2 čena
  • tahini od susama - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • peršun - 6 grančica
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • kumin - 1 kašičica, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Brza i ukusna užina Baba Ganuš sa ukusom leta. Sa malo sastojaka, vrlo laka priprema i brzo nestajanje namaza od patlidžana:

Prvo sam izdubio veliki opran patlidžan, a zatim ga celog ispekao u tepsiji u rerni.

Gotov je kada potpuno omekša, ja sam ga pekao na 180 stepeni oko 40 minuta.

Zatim sam ga ohladio i oljuštio.

Zgnječio sam ga viljuškom zajedno sa tahinijem, belim lukom, peršunom, solju, kuminom.

Takođe možete koristiti blender.

Služio sam letnji Baba Ganuš sa kukuruznim hlebom - savršena kombinacija. Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: