Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Baba ganuš prema originalnom receptu

Baba ganuš prema originalnom receptu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Baba ganuš prema originalnom receptu
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Dajemo vam originalni recept za čudo koje se zove Baba ganuš"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • tahini od susama - 3 kašike, pune
  • beli luk - 1 čen
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • peršun - 1 veza
  • ras el hanut - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan ispecite i oljuštite. Naseckajte ga na komade i stavite ga u duboku posudu u kome ćete ga pasirati.

Dodajte tahan od susama, čen belog luka, sok od pola limuna, maslinovo ulje i naseckani peršun. Dodajte so i arapski začin ras el hanut.

Sve namirnice ispasirajte i ukusni Baba ganuš je gotov.

Ovo jelo je tipično za Liban, klasični je umak, koji može da se jede sa povrćem ili sveže pečenim hlebom.

Poslužite Baba ganuš prema originalnom receptu kao ukusan namaz uz vaše jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: