Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Baba Ganuš od bundeve

Baba Ganuš od bundeve

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k89317k
Baba Ganuš od bundeve
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Poslužite ovu varijantu Baba Ganuša sa prepečenim hlebom. Za raskoš možete posuti maslinovim uljem i semenkama bundeve."

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g očišćena i oljuštena
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • susam - 20 g lagano tostiran
  • limun - 20 ml sok
  • kumin - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Komade bundeve pojedinačno umotajte u malo nauljenu aluminijumsku foliju i pecite 20-25 minuta na 180 stepeni.

Vreme pečenja zavisi od veličine komada bundeve.

Testirajte viljuškom da vidite da li su dovoljno mekane pre nego što ih izvadite iz rerne.

Pustite da se bundeva ohladi, a zatim je stavite u blender.

Dodajte beli luk, so, začine, sok od limuna, susam i maslinovo ulje.

Pokrenite aparat velikom brzinom da se sastojci samelju u glatki pire.

Ohladite i poslužite ovu varijaciju Baba Ganuša sa tostiranim hlebom.

Za raskoš možete posuti baba Ganuš sa bundevom maslinovim uljem i semenkama bundeve.

Pogledajte još ukusnih ideja za umake za zabave ili namaze i predjela za rakiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: