Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Kajzeršmarn palačinka sa urmama

Kajzeršmarn palačinka sa urmama

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Kajzeršmarn palačinka sa urmama
Fotografije: Evgenia
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Kajzeršmarn sa urmama je savršen za doručak, pa čak i za desert ako ga kombinujete sa sladoledom od vanile, na primer"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1/4 šolje
  • sveže mleko - 1/4 šolje
  • šećer - 1 kašika, smeđi
  • maslac - 2 kašike
  • vanila - esencija
  • rum - esencija
  • urme - 3 komada
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo odvajamo belance od žumanca. U suvoj posudi umutiti belanca sa šećerom, kao za krem za puslice. Pomešajte žumanca, sveže mleko, brašno, so, esenciju ruma i vanilu, mešajući do homogene smese.

Dobijena smesa se pažljivo dodaje u umućeno belance, mešajući lopaticom do homogene mase. Na kraju ubacimo oljuštene i sitno isečene urme.

Smesu za Kajzeršmarn palačinku sipamo u tiganj zagrejan na srednji stepen, u kome smo takođe otopili maslac.

Pokrivamo poklopcem i stalno pratimo proces kuvanja tako da palačinka ne izgori.

Okrenite palačinku prženu sa jedne strane koristeći poklopac.

Iskidajte na komade dok je još u tiganju.

Kajzeršmarn palačinku sa urmama serviramo toplu sa šećerom u prahu i čokoladnim prelivom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: