Način pripreme
Brašno, vanilu i prašak za pecivo pomešati. Mikserom umutite jaja i šećer u posudi. Dodajte ulje u tankom mlazu i nastavite da mutite. Dodajte kašikom brašno sa praškom za pecivo i vanilom i mikserom mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Dobija se malo gušća smesa, ali to nije problem. Premažite pleh sa dnom koje se odvaja uljem i pospite ga brašnom. Ako nemate ovakav pleh, može i u običnom. Kaša je dovoljna za pleh prečnika 24-25 cm., tako da može da postane viši kolač.
Sipajte kašu i poravnajte kašikom. Šljive prepolovite, izvadite koštice i isecite na trakice, ali ne pretanke, jer će lako pasti u kašu. Na kašu poređajte naseckane šljive jednu pored druge.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 160 stepeni. Nakon pečenja i hlađenja skinite dno i obruč. Kolač stavite u okrugli tanjir i pomoću cediljke pospite šećerom u prahu, i kao tortu isecite na trouglaste komade. Uživajte!
Komentari