Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Slane palačinke»Zapečene palačinke sa piletinom i pečurkama

Zapečene palačinke sa piletinom i pečurkama

Zapečene palačinke sa piletinom i pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
15
"Palačinke prepustite nama - znamo da ih pretvorimo u magično ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - oko 300 g
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • pileći bataci - 2 komada
  • kiseli krastavci - 5 - 6 komada
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 300 g
  • majonez - 300 g
  • kačkavalj - za posipanje
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • maslac - za premazivanje
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja, dodajte sveže mleko i promešajte.

U porcijama dodavati brašno i mešati mikserom dok se ne dobije glatka smesa. Dodajte so.

Zagrejte tiganj, dno premažite maslacem i sipajte kutlaču smese. Rasporedite po celom dnu i pecite dok ne porumeni, a zatim okrenite na drugu stranu. Radite ovako dok se smesa ne potroši.

Skuvajte pileće batake i skinite meso sa kostiju.

Očistite luk i sitno ga iseckajte. Propržite ga na maslinovom ulju. Dodajte naseckane pečurke. Promešajte i kuvajte do zlatne boje.

Dodajte piletinu bez kostiju, promešajte i skinite posudu sa vatre. Ohladite smesu.

Dodajte sitno iseckane kisele krastavce i majonez. Začinite solju i biberom.

Palačinke namažite pripremljenom smesom i savijte u paketiće. Ređajte ih u pleh i premažite maslacem i majonezom.

Pecite u rerni oko 15 minuta. Pre spremnosti, slane palačinke pospite rendanim kačkavaljem i pecite dok se ne istopi.

Zapečene palačinke sa piletinom i pečurkama su spremne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: