Način pripreme
Viljuškom umutite jaja sa 1-2 prstohvata soli. U posebnoj posudi rastvorite brašno sa vodom i svežim mlekom, nakon toga pomešajte sa jajima.
Od dobijene smese ispržite 6 palačinaka kao i obično - u ugrejanom tiganju, namazanim sa malo ulja, okrenite ih sa obe strane.
Krompir skuvajte sa korom, a nakon toga oljuštite i izrendajte krupnije. Biće vam lakše ako kupite široku šunku, isečenu na tanke listiće. Odvojite 6 krugova, a ostale sitno iseckajte.
Pomešajte krompir sa isečenom šukom. Dodajte topljeni sir, takođe ga isecite na male komade. Dodajte i pavlaku i začinite po ukusu biberom i malo posolite.
Ugrejte rernu na 220 stepeni.
Svaku palačinku namažite krupnije samlevenom ljutenicom. Stavite krišku šunke, a preko nje stavite po 2 kašike od smese od krompira.
Uvijte palačinke kao što uvijate sarme, da budu duže. Poređajte gotove palačinke u pleh sa dnom koji se ne lepi, prethodno ga namažite sa 1-2 supene kašike maslinovog ulja.
Pospite palčinke rendanim kačkavaljem i pecite ih u ugrejanoj rerni 5 minuta.
Ukrasite po izboru - sa svežom zelenom salatom, krastavcem, čeri paradajzom, sirom, ... a oni mogu biti zabodene i na ražnjić.