Način pripreme
Patlidžan operemo, očistimo od peteljki, isečemo po dužini i pažljivo izdubimo. Posolimo i ostavimo da odstoji sa otvorom na dole nekoliko minuta, da pusti gorak sok.
Zatim dinstamo patlidžan na ulju i malo vode. Izvaditi iz masnoće i na istoj masnoći dinstati seckani crni luk, oljušten i na kockice isečen krompir, 2 sitno iseckana paradajza i izdubljeni deo patlidžana.
Kada se povrće izdinsta, skloniti sa ringle i dodati izmrvljeni sir i sitno seckani peršun i pasirani beli luk. Dobro promešajte i punite patlidžan.
Ređati u nauljeni pleh, na patlidžan staviti na kolutove isečen paradajz i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Nekoliko minuta pre vađenja iz rerne prelijte umućenim jajetom i mlekom i pecite dok ne bude gotovo.
Patlidžan u rerni sa nadevom je sjajan!