Paradajz sa uksunim nadevom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Paradajz sa uksunim nadevom u rerni
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
12/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj75 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
"Ovaj paradajz nas je očarao od prvog zalogaja, sada je vaš red da ga probate"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 6 komada, krupniji
  • mleveno meso - 1/2 kg, mešano
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 2 - 3 komada, zelena
  • paprika - 1 komad, crvena
  • luk - 1 srednje velika glavica, crni
  • pečrukre - 7 - 8 komada, krupni šampinjoni
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • nana - sveža
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika
  • kumin - 1 kašičica, mleveni
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Odsekla sam nožem poklopce paradajzu. Ostavljamo ga sa strane, nakon toga pomoću kašike izdubimo sredinu paradajza.

Tako spreman paradajz blago posolimo i stavljamo dnom na gore da se iscedi.

Sve povrće sam oprala i isekla. Prvo sam izdinstala luk, šaragrepe i pečurke. U njih sam dodala mleveno meso, koje sam razmutila sa malo vode. Dodajemo i deo sredine paradajza, isečen na parčiće.

Začinjavamo nadev solju, kuminom, biberom i alevom paprikom i promešamo dobro. Isključujemo ringlu i tada dodajemo paprike, sirove, beli luk i nanu.

Ovom smesom sam napunila svaki paradajz i poređala ih u namazanu posudu za pečenje. Stavila sam poklopce u pekla oko 1 sat.

Nakon što sam ih skinula zapekla sam 10-15 minuta.

Gotov punjeni paradajz posipamo obilno isečenim peršunom. Nadam se da se svima sviđa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: