Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Posni patlidžan sa nadevom od pirinča

Posni patlidžan sa nadevom od pirinča

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Posni patlidžan sa nadevom od pirinča
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Posno takođe može da bude ukusno, posebno kada je reč o punjenom patlidžanu sa nadevom od pirinča."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • pirinač - 4 kašike
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 100 g, sirove
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 2 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite pirinač nekoliko sati u vodi.

Operite patlidžane za ovaj recept i isecite ga na polovine.

Namažite maslinovim uljem i poređajte u posudu za pečenje na papir za pečenje.

Stavite ih da se peku na 200 stepeni oko 20 minuta sa jedne i 20 minuta s druge strane.

Za nadev isecite luk na sitno i izdinstajte ga u masnoći zajedno sa prethodno krupno narendanom šargarepom.

Ostavite povrće da omekša i dodajte pečurke, beli luk i začine.

Promešajte ih dobro i sipajte pirinač sa dve šolje vode. Mešajte dok pirinač ne bude gotov.

Izvadite patlidžan, izdubite unutrašnjost i stavite je u nadev.

Napunite patlidžan, odozo stavite krikške paradajza i vratite u rernu.

Punjeni patldižan je ukusan čak i kad je hladan.

Probajte i vi ovaj posni patlidžan sa nadevom od pirinča.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: