Način pripreme
U delu toplog mleka aktivirajte kvasac sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom od brašna.
Prosejte brašno u posudu i dodajte prstohvat soli.
Umutiti jaja sa šećerom, mlekom i esencijama.
Umesite mekano testo bez maslaca, počinjete da ga dodajete tako što ćete testo izbaciti na nauljenu radnu površinu i rukama razvući testo. Dodate malo maslaca, rastegnete testo, skupite ga, umesite i tako sve dok testo ne upije maslac.
Ostavite testo da naraste, pa ga podelite na loptice, svaku oblikujte u široki fitilj i po sredini premažite marmeladom, pritisnete prstima da se ne rastvori i ispletite po tri fitilja u pletenicu.
Stavite u namašćene i obložene kalupe za pečenje. Ostaviti da naraste, pa premazati umućenim žumancem, posuti šećerom i peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni do zlatne boje.
Komentari