Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Francuske krofne sa ukusom vanile i glazurom

Francuske krofne sa ukusom vanile i glazurom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k448
Francuske krofne sa ukusom vanile i glazurom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
04/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
30
"Ako ikada otkrijemo kako Francuskinje jedu takve delicije i čuvaju svoje elegantne figure, bićemo najsrećniji ljudi na svetu"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kvasac - 10 g suvi
  • sveže mleko - 200 ml toplo
  • šećer u prahu - 100 g
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 600 g
  • ekstrakt vanile
  • ulje - za prženje
  • Za glazuru
  • šećer u prahu - 70 g
  • sok od limuna - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toplom mleku. Prosejati brašno i dodati kvasac, zajedno sa mlekom, jajima, solju, šećerom u prahu i vanilom.

Umesite meko testo. Pokrijte testo folijom i ostavite ga da naraste na toplom mestu.

Kada se testo udvostruči, podelite ga na loptice. Svaku lopticu razvijte oklagijom u koru debljine oko 1 cm.

Koristeći prsten, isecite krugove. Možete i da isečete po sredini manjim prstenom da napravite rupu.

Zagrejati ulje. Takođe možete pržiti u fritezi. Pržite krofne do zlatne boje.

Gotove krofne ocedite na kuhinjskom papiru od viška masnoće.

Napravite glazuru dodavanjem šećera u prahu u sok od limuna i mešanjem.

Nanesite glazuru na krofne.

Francuske krofne sa ukusom vanile i glazurom su spremne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: