Krem od maskarponea sa ukusom vanile

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18462
05/06/2017
"Nežan desert, koji će biti fantastičan, čak i ako ga pripremite u poslednjem trenutku "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano430
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • puding - 1 kesica, vanila
  • šećer - 50 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • maskarpone - 125 g
  • badem - 50 g
  • voće - 300 g borovnica, jagoda, kupina ili drugo voće
* merne jedinice

Način pripreme

Puding pripremite na standardni način sa mlekom i šećerom, prema uputstvu sa pakovanja.

Kada je pudng gotov i dok je vruć, promešajte ga sa maskarpone sirom. Stavite providnu foliju preko smese, kako se ne bi formirala kora i ostavite smesu da se ohladi.

Za to vreme operite voće i osušite ga. Bademe nasecite na tanke listiće i propržite ih u tiganju.

Pripremite staklene kupice ili čaše i sklopite krem, tako što ređate puding, voće bademe, puding i na kraju završite voćem i bademima.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar