Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Uskršnji kolač sa ukusom vanile

Uskršnji kolač sa ukusom vanile

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Uskršnji kolač sa ukusom vanile1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Nisu svi Uskršnji kolači isti, ima onih koje ćete poželeti da pojedete ne samo za Uskrs"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg belo
  • kvasac - 50 g
  • šećer - 1 kašičica, za kvasac
  • brašno - 1 šaka, za kvasac
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 350 g
  • sveže mleko - 240 ml
  • mast - 100 g
  • vanila - 4 komada (po 0, 2 g)
  • limun - rendana kora i sok od 1 limuna
  • jaje - 1 umućeno, za mazanje
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac, dodati 1 kašiku šećera i šaku brašna i umutiti da se dobije retka kaša. Pokrijte i ostavite na toplom da se aktivira.

Jaja se umute sa šećerom i malo zagrejanim mlekom, zagrejanom mašću, vanilom, korom od limuna i sokom.

Napravite udubljenje u brašnu i sipajte mešavinu kvasca i jaja.

Testo se zamesi. Mesite najmanje pola sata i prebacite u nauljenu posudu. Pokrijte plastičnom folijom i trostruko presavijenim peškirom i ostavite da nadođe na toplom mestu.

Premesite testo i prebaciti u nauljeni i brašnom posut pleh. Premažite umućenim jajetom i pospite šećerom.

Uskršnji kolač se peče u zagrejanoj umereno zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Uskršnji kolač sa ukusom vanile je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#328746
Korisnik#328746
Limunova korica daje odlicnu aromu ovom uskrsnjem kolacu
31.10.2023 10:55