Način pripreme
Sipajte polovinu mleka u šerpu da provri, i stavite šećer i kokosovo brašno. U posudu sipajte preostalo mleko i skrob, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i čim mleko provri lagano dodajte smesu od skroba, i neprestano mešajte dok se ne zgusne.
Skinite sa vatre i lagano dodaje pavlaku, ponovo mešajte, vratite na vatru, ostavite da provri i skinite fil. Podelite kajsije na dva dela i jednu polovinu isecite na polumesece.
Uzmite kalup za tortu ili pleh po izboru, na dno stavite jedan red keksa, prelijte delom toplog fila i stavite malo iseckanih kajsija. Preko njih stavite drugi red keksa, ponovo krem i kajsije. Napravite tri ili četiri reda, poslednji red keksa pokrijte samo filom. Ostavite tortu da se ohladi.
Za dekoraciju iskoristite preostali keks, možete ga izmrviti preko torte i ukrasiti polovinama odvojenih kajsija i pospite kokosovim brašnom. Ostavite tortu u frižider na bar 6 sati.