Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte istopljeni maslac i mleko. Nakon toga dodajte prosejano brašno, skrob, prašak za pecivo i limunovu koru.
Izmešajte i podelite smesu na 4 dela. Pecite 4 posebne kore (18 cm). Svaka se peče na 180 stepeni 15 minuta. Izvadite i ostavite da se ohlade.
Skuvajte 2/3 mleka zajedno sa šećerom. U posudu sipajte puding i ostalo mleko.
Izmešajte i dodajte ključako mleko. Neprestano mešajte dok se ne zgusti.
Skida se sa ringle, ostavlja se da se blago ohladi i dodajte mleko. Pokrijte folijom i ostavite krem da se u potpunosti ohladi. Nakon toga u njega dodajte umućenu pavlaku i kokosovo brašno.
Stavite jednu koru na poslužavnik. Blago ga zalijte šećernim sirupom. Namažite delom krema i pospite trešnjama.
Pokrijte drugom korom i tako dok poređate celu tortu sa kokosom.
Namažite je umućenom pavlakom i ukrasite obojenom glazurom brule i figuricama od fondana.
Torta od limuna i kokosa sa ušećerenim trešnjama je gotova.