Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Kokos Torta»Torta sa kokosom i malinama

Torta sa kokosom i malinama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Torta sa kokosom i malinama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
03/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Neodoljiva domaća torta sa kokosom i malinama - prava magija za čula!"

Potrebni sastojci

  • kore
  • jaja - 3 komada
  • smeđi šećer - 100 g, muskovado
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 90 g, istopljeni
  • kisela pavlaka - 60 g
  • kokosovo brašno - 30 g
  • pšenično brašno - 60 g
  • kokosovo brašno - 40 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kakao - 1 supena kašika
  • krem
  • kisela pavlaka - 300 g
  • bela čokolada - 100 g
  • kokosova pavlaka - 200 g
  • sloj od malina
  • maline - 250 g, zamrznute
  • šećer - 3 - 4 supene kašike
  • želatin - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ako ste ljubitelji kokosovih torti obavezno probajte ovu ideju!

Podelite jaja na žumanca i belanca u dve posebne posudice.

Žumanca umutite sa šećerom muskovado, a belanca sa prstohvatom soli dok se ne dobije mekani vrhovi.

Istopite maslac i ostavite ga da se ohladi, nakon čega ga dodajte u žumanca u tankom mlazu uz neprestano mešanje.

Zatim dodajte kiselu pavlaku i ponovo mešajte.

Pomešajte belo i kokosovo brašno, kakao i prašak za pecivo i dodajte ih u delovima u smesu.

Na kraju dodajte belanca umućena u sneg i kokosovo brašno, mešajući špatulom. Kokos možete zameniti istom količinom naseckanihj orašastih plodova.

Smesu rasporedite u dve pravougaone tepsije obložene papirom za pečenje i stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 170 stepeni na 25-30 minuta dok čačkalica ne bude suva.

Tepsije koje sam koristila su dimenzija 17 sa 27 cm.

Gotove kore za tortu ohladite na rešetci, a dok se hlade pripremite krem za kolač.

Istopite kokosovu pavlaku na slaboj ringli.

Koristila sam pavlaku iz konzerve tako što sam stavila jednake količine tečnog i tvrdog dela.

I čokoladu istopite u posudi na vodenoj pari.

Pomešajte obe smese (kokosovu pavlaku i belu čokoladu) i dodajte ih u kiselu pavlaku. Izmešajte i krem za vaš kolač je gotov.

Ohlađene kore namažite kremom naizmenično ređajući koru i krem.

Tortu stavite u frižider na barem sat vremena i za to vreme pripremite žele od malina.

Namočite želatin u 30 ml hladne vode da nabubri.

U kaserolu stavite maline i šećer i ostavite da se kuvaju 5-6 minuta.

Nakon toga procedite smesu kroz cediljku kako biste odvojili semenke i u vruć sirup od malina dodajte nabubreli želatin. Izmešajte da se u potpunosti rastvori i nakon toga zalijte već ohlađeni desert.

Vratite u frižider na još nekoliko sati.

Ova torta sa kokosom i malinama je najlepša narednog dana, ali samo ukoliko možete sačekati.

Prijatno i neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: