Način pripreme
Rerna - 160 stepeni.
Kalup za tortu sa prečnikom 23 cm, nauljen i pokriven hartijom za pečenje, na dnu i sa strane visoku ogradu.
Radi se mikserom
Za koru:
1. Jaja podelite na belance i žumance. Belanca se mute dok se ne pretvore u penu sa jednim prstohvatom soli i onda se postepeno dodaje šećer. Mutite do čvrstih vrhova.
2. Žumanca umutite veoma dobro sa ekstraktom badema i sve odjednom dodajte u belanca. Špatulom pažljivo mešajte do homogene mase.
3. Postepeno dodajte mlevene bademe i na tri porcije brašno. Veoma pažljivo mešajte špatulom, kako masa od belanaca ne bi splasnula. Sipajte masu u kalup za tortu i izravnite. pecite na 160 stepeni oko 45-50 minuta do lepe zlatne boje testa od belanaca. Izvadite iz rerne, ohladite oko 15 minuta i onda izvadite koru na rešetku dok se potpuno ohladi. Kada je kora dobro ohlađena rasecite je na 3 kore.
Za glazuru:
1. Istopite na pari čokoladu sa 3 kašike kokosovog mleka. Ohladite.
2. U posudi, mikserom na manjoj brzini, umutite maskarpone do glatke smese. U njega dodajte čokoladu i promešajte, dok se ne ujednače.
3. Ohlađenu pavlaku umutite mikserom dok ne dobijete čvrst sneg i postepeno dodajte šećer u prahu. Pažljivo, kašiku po kašiku, dodajte pavlaku u čokoladu. Promešajte špatulom. Dodajte i kokosovo brašno.
Sklapanje torte:
Na postolju koji se rotira, da bi Vam bilo lakše, postavite tanjir za tortu, sa krajevima prekrivenim papirnim trakama. Na tanjir postavite koru i prelijte je 1/3 kokosovog mleka da se dobro napoji, a odozgo špatulom postavite krem od belanaca i badema i dobro ga rasporedite.
Poklopite drugom korom, koju isto prelijte kokosovim mlekom i prekrijte kremom, postavite treću koru i ponovite istu proceduru. Preostali krem iskoristite da prekrijete celu tortu i sa strane. Odozgo i sa strane prekrijte tortu kokosovim brašnom. Sklonite trake od papira.
Ukrasite tortu strugotinama od čokolade. Ohladite tortu 24 sata u frižideru.