Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Presovani kupus za brzu konzumaciju

Presovani kupus za brzu konzumaciju

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Presovani kupus za brzu konzumaciju
Fotografije: Sergei Anchev
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
"Kada volite kiseli kupus, ali ne želite da čekate mesec dana da bude za jelo - probajte ovaj jednostavni recept"

Potrebni sastojci

  • sveži kupus
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kada stavljate kupus za zimu, uvek ostane nekoliko glavica kupusa. Nije loše pripremiti ih za brzu konzumaciju. Potrebna vam je kofa, lavor, daska za sečenje, oštar nož i mirne ruke.

Kupus iseći na pola i očistiti od drške. Isecite kupus na tanke trake. Posle prvog isečenog kupusa, prebacite ga u lavor, posolite, kao za salatu, i dobro izgnječite rukama.

Zatim prebacite u kofu i spakujte šakom. I tako sa preostalim kupusom.

Na kraju, dobro pokrijte poklopcem i pritisnite težinom.

Stavite u nezagrevanu prostoriju. Posle nedelju dana imaćete polufermentisani kupus, a posle dve nedelje fermentisani kupus. Ali u bilo kom trenutku možete ga koristiti za salatu ili za kuvanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: