Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Francuski baguette»Domaći bageti sa raženim paguljicama

Domaći bageti sa raženim paguljicama

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5135k449
Domaći bageti sa raženim paguljicama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
11/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Pripremite najukusnije domaće bagete po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • ražene pahuljice - 100 g
  • integralno brašno - 500 g
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • suvi kvasac - 10 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

U deo mleka natopiti zrna, a u drugom delu rastvoriti kvasac sa 1 kašičicom šećera.

U posudu sipajte brašno, dodajte maslinovo ulje, rastvoreni kvasac, so i ražene pahuljice.

Dodajte mlaku vodu i umesite meko testo.

Testo ostavite pokriveno na toplom mestu da naraste i udvostruči zapreminu.

Gotovo testo podelite na loptice koje razvlačite u fitilje i oblikujte bagete.

Ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Napravite rez po dužini pomoću noža.

Ostavite ih da ponovo narastu i pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.

Domaći bageti sa raženim pahuljicama su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: