Način pripreme
U 100 ml hladne vode promeša se kvasac sa dva velika prstohvata šećera i ostavlja se da naraste.
U veliku posudu se sipa belo brašno, kukuruzno brašno i so. Dodaje se aktiviran kvasac, ostatak vode i zamesi se testo da bude mekano, ali i da se ne lepi.
Kesa se namaže uljem i stavlja se testo. Ostavlja se u frižideru jednu noć, kod mene 10 sati. Može da se čuva 4 dana, može i odmah da se radi s njim. Izvadi se i podeli na 4 dela.
Oforme se bageti, dok se svaka lopta razvija u pravougaonik dužine 32 cm. Uvija se jedan kraj po dužini i pritiska se ka osnovi, tako da se se zalepi. Tako se uvija do kraja.
Rub, koji se dobija, se uštine tako da se ne otvara i poređa se u posudu za pečenje od rerne, namazanu uljem i posutu kukuruznim grizom. Ostavlja se 20 minuta da naraste. Nožem se odozgo naprave 3-4 razreza.
Peče se u zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni 20-25 minuta dok ne postane zlatasto. Izvade se mažu se maslacom, ako želite hrskavu koricu nemojte ih mazati. Servira se sa šarenom solju, toplo. Miriše na topli hleb i maslac.