Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Veganske ćuftice od crvenog sočiva i bulgura

Veganske ćuftice od crvenog sočiva i bulgura

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3181111k89
Veganske ćuftice od crvenog sočiva i bulgura
Fotografije: Juliya
1 / 3
19/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Poslužite veganske ćuftice od crvenog sočiva i bulgura sa veganskim majonezom - veoma su ukusne"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 150 g
  • bulgur - 30 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • peršun - 1 kašičica(ili 1 veza)
  • crveni luk - 1 glavica
  • ulje - oko 50 ml
  • ovsene pahuljice - 4 kašike (fine)
  • kari - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • prezle - oko 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo i bulgur skuvajte u slanoj vodi.

Pržite u 1 kašici ulja, sitno iseckan crni luk, dodati beli luk, kari i peršun i promešati.

Pomešamo oceđeni bulgur i sočivo, smesu od luka, ovsene pahuljice (možete da ih sameljete u mlinu za kafu), alevu papriku, so i biber po ukusu.

Od smese pravimo male spljoštene ćuftice od povrća, uvaljamo ih u prezle i pržimo na ulju sa obe strane do zlatne boje.

Poslužite veganske ćuftice od crvenog sočiva i bulgura sa veganskim majonezom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: