Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od sočiva»Orijentalna čorba od crvenog sočiva i bulgura

Orijentalna čorba od crvenog sočiva i bulgura

ZoriZori
Guru
8932865k
Orijentalna čorba od crvenog sočiva i bulgura
Fotografije: Zori
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Toliko različitih ukusa, a u suštini, njihova kombinacija je više nego raskošna"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 100 g
  • bulgur - 70 g
  • crni luk - 1 glavica (ili 1 stabljika praziluka)
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 5 - 6 kašika
  • začini - sušena majčina dušica, so i biber, ljuta aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo očistite i operite. Potopite ga u hladnu vodu na oko 30 minuta.

Bulgur prelijte vrelom vodom, poklopite i ostavite da stoji takođe 30 minuta.

Luk naseckajte na sitno i upržite ga u maslinovom ulju, dodajte sitno seckanu šargarepu, papriku i beli luk, pa na samom kraju dodajte alevu papriku i paradajz pire.

Promešajte i sipajte litar i po vrelog bujona od povrća ili vode.

Dodajte crveno sočivo, koje ste ocedili, ostavite da proključa i nakon desetak minuta kuvanja dodajte nabubreli bulgur, so, biber i suvu majčinu dušicu po ukusu.

Čorbu ostavite da se krčka na slaboj vatri još dvadesetak minuta. Ako vam se učini da je previše gusta, u čorbu od sočiva možete da dodate još bujona od povrća li vrele vode i da sačekate da se kuva još desetak minuta na smanjenoj vatri.

Poslužite čorbu toplu. Po želji, možete da je dodatno ukrasite seckanim peršunom i ljutom alevom paprikom.

Prijatno!

Orijentalna čorba od crvenog sočiva i bulgura je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: