Način pripreme
Umutite jaja i dodajte im so i kukuruzno ulje.
U posebnoj posudi pomešajte kiselo mleko i prašak za pecivo, promešajte i dodajte i njih.
Počnite da dodajete suve sastojke, odnosno kukuruzno brašno i griz, kao i pšenično brašno.
Na kraju dodajte krupno izmrvljeni sir i promešajte.
Podeliti smesu u kalupe za mafine, puniti ih do 2/3.
Imala sam pesto od bosiljka i odlučila sam da stavim kašiku na svaki mafin, ali to je opciono.
Ako i vi odlučite da to uradite, napunite kalupe do pola, stavite kašiku pesta i prelijte sa još malo smese.
Ja sam koristila papirne kalupe za mafine koje nisam uljila, ali ako koristite druge prvo ih nauljite.
Kukuruzne mafine stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 30 minuta, dok drveni štapić kojim probate ne bude suv.