Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Krompir u rerni sa pečurkama i maslacem

Krompir u rerni sa pečurkama i maslacem

Krasi A.S.Krasi A.S.
Šegrt
23693
Krompir u rerni sa pečurkama i maslacem
Fotografije: Krasi A.S.
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Čak i ako ste početnik, uspećete da pripremite ovaj brz i jednostavan krompir u rerni sa pečurkama"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • pečurke - 200 g /konzerva/
  • maslac - 100 g
  • čubar
  • mirođija
  • beli luk u prahu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti, opere i iseče na kolutove.

U pleh sipajte krompir i dodajte konzervirane pečurke iz tegle. Začinite proizvode solju, belim lukom u prahu, čubrom i po mogućnosti svežom mirođijom.

Dodajte kravlji maslac isečen na kockice. Krompir pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.

Jelo je dobro da se jede toplo i pogodno je kao prilog šniclama i ribi.

Pečeni krompir sa pečurkama i maslacem je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: