Način pripreme
Krompir se očisti. Iseče se na srednje velike kocke i stavlja se u šerpu sa dovoljno posoljenom vodom. Vreme kuvanja se meri nakon što voda provri.
Vade se rešetkastom kašikom i ostavljaju se sa strane do korišćenja. Sir se narenda.
Maslac se istopi, ostavlja se sa strane.
Sprema se bujon, ostavlja se sa strane da se ohladi.
U duboku posudu se sipa pavlaka, narendan sir čedar i krem sir, luk u prahu, biber, muskatni oraščić, so, prstohvat belog luka u prahu, 3 kašike ohlađenog istopljenog maslaca. Polako se dodaje ohlađen bujon od povrća. Meša se u homogenu smesu.
Gotov ohlađen blanširan krompir se dodaje i sve se meša dok se ne ujednači.
Sipa se u blago namazanu keramičku posudu za pečenje.
Istopljeni maslac se sipa u duboku najlon kesu, odozgo se sipa kornfleks. Zatvara se i rukama se blago izgnječi u svim pravcima da se dobro ovlaži kornfleks. Sipa se preko krompira, rasporedi se.
Peče se na 180 stepeni dok ne ne dobije zlatastu hrskavu koricu.