Način pripreme
Prepeličja jaja se stavljaju kašikom u već ključalu vodu i kuvaju 5 minuta. Nakon što se ohlade, oljušte se.
Paprika i šargarepa se iseku na trake i prže u rerni ili air fryer-u.
Ja sam svoje pekla u gril air fryer-u - 200 stepeni, 5 minuta. Zatim se iseku na male komade. Kiseli krastavci se takođe iseku na komade.
Mleveno meso se pomeša sa jajetom i začinima - lukom, peršunom, solju, biberom.
Od mlevenog mesa se formira 12 loptica - ćuftica.
Svaka ćuftica se lagano spljeska. Koristim silikonsku podlogu. Ako je nemate, možete ih pripremati na streč foliji.
U sredinu stavite nekoliko komada povrća i dodajte prepeličje jaje. Krajevi mlevenog mesa se umotaju prema sredini i oblikuje se ćuftica. Prilikom oblikovanja malo ga poravnam.
Ćuftice pecite u air fryer-u na programu pečenje - 185 stepeni. 10 minuta na jednoj i 5 na drugoj strani.
Možete ih ispeći i u rerni na 180 stepeni, gde će vreme biti duže.