Način pripreme
Umutite jaje i dodajte ga u mleveno meso. Začinite biberom i umesite mleveno meso.
Skuvajte prepeličja jaja i oljuštite ih.
Zagrejte sveže mleko i mutite krompir pire dok ne postane glatka smesa.
Raširite mleveno meso na plastičnu foliju. Na mleveno meso rasporedite debeli sloj krompir pirea. Ređati kuvana prepeličja jaja.
Pospite obilno rendanim kačkavaljem i svežim peršunom.
Umotajte slani rolat pomoću folije.
Dno pleha obložite kuhinjskim papirom i poprskajte uljem.
Pažljivo prebacite rolat od mesa i pecite dok mleveno meso ne bude gotovo.
Malo pre nego što je gotov, pospite rolat rendanim kačkavaljem i pecite dok se ne istopi.
Pre serviranja ukrasite svežim peršunom i kriškama krastavca.
Teleći rolat sa filom od krompir pirea i prepeličjih jaja je gotov.