Način pripreme
Začinite mleveno meso po ukusu sa začinima po želji - so, mleveni biber, čubar, kumin, narendan mali luk i čen belog luka.
Dodajte jedno jaje i narendana dva, ne mnogo velika, krompira. Promešajte sve i ostavite da odstoji pola sata da upije mirise.
Namažite kalupe za mafine mekim maslacem. U njih stavite lopticu mlevenog mesa, koju oformite kao korpicu sa udubljenjem. Nije neophodno da ulažete mnogo truda da pravite gnezda pravilnog oblika.
Stavljaju se u zagrejanu rernu i peku na 200 stepeni dok se ne ispeku za desetak minuta. Izvade se iz rerne i u svako gnezdo se pažljivo spušta po jedno prepeličje jaje. Vraćaju se nazad u rernu i peku se jo malo dok se ne zapeku jaja.
Za slamu:
Oljuštite 2-3 krompira i od njih narendajte konce. ISpržite ih u maloj količini zagrejanog ulja u teflonskom tiganju na kratko. Pazite da ih ne pregorite, jer budu brzo gotovi. Okrenite ih pažljivo pomoću dve lopatice.
Servirajte gnezda preko zelene salate i slame od krompira.
Komentari