Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Mala gnezda sa prepeličjim jajima i slamom od krompira

Mala gnezda sa prepeličjim jajima i slamom od krompira

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Mala gnezda sa prepeličjim jajima i slamom od krompira
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Super ukusna ideja za goste koju ćete realizovati za samo 30 minuta"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g, smesa
  • jaja - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • luk - 1 manja glavica
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
  • čubar
  • kumin
  • još
  • prepeličja jaja
  • maslac - 1 grudva
  • za slamu
  • krompir - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite mleveno meso po ukusu sa začinima po želji - so, mleveni biber, čubar, kumin, narendan mali luk i čen belog luka.

Dodajte jedno jaje i narendana dva, ne mnogo velika, krompira. Promešajte sve i ostavite da odstoji pola sata da upije mirise.

Namažite kalupe za mafine mekim maslacem. U njih stavite lopticu mlevenog mesa, koju oformite kao korpicu sa udubljenjem. Nije neophodno da ulažete mnogo truda da pravite gnezda pravilnog oblika.

Stavljaju se u zagrejanu rernu i peku na 200 stepeni dok se ne ispeku za desetak minuta. Izvade se iz rerne i u svako gnezdo se pažljivo spušta po jedno prepeličje jaje. Vraćaju se nazad u rernu i peku se jo malo dok se ne zapeku jaja.

Za slamu:

Oljuštite 2-3 krompira i od njih narendajte konce. ISpržite ih u maloj količini zagrejanog ulja u teflonskom tiganju na kratko. Pazite da ih ne pregorite, jer budu brzo gotovi. Okrenite ih pažljivo pomoću dve lopatice.

Servirajte gnezda preko zelene salate i slame od krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Odličan recept,prepeličija jaja su jako ukusna i zdrava
12.08.2022 15:09