Način pripreme
Sipajte smeđi šećer u posudu za mešanje. Dodajte jaja.
Dobro promešajte da šećer počne da se topi.
Dodajte ulje i brašno, nastavljajući da mešate.
Kozje kiselo mleko se sipa u posebnu posudu.
Dodajte sodu i dobro mešajte dok soda ne zapeni. Posuda mora biti duboka, jer će zbog rekacije narasti.
Nakon što soda završi reakciju, u smesu sa brašnom se dodaje i kiselo mleko.
Dobro izmešajte mikserom na velikoj brzini dok se u smesi ne stvore mehurići.
Smesa je podeljena na dva dela.
U jedan deo dodajte kakao i dobro promešajte dok se kakao potpuno ne rastvori.
Nauljite kalup za krofne uljem i brašnom.
Bela smesa se sipa u kalup, smesa treba da bude upola visine od kalupa za krofne.
Ukusne krofne pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni na najnižem delu rerne na koji se stavlja rešetka.
Smeđa smesa se peče posle bele na isti način, a kod svakog sipanja smese u kalup, kalup se podmazuje uljem i brašnom.