Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Pečene krofne od speltinog brašna

Pečene krofne od speltinog brašna

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Pečene krofne od speltinog brašna
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
31/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Zdravije pečene krofne koje se prave od speltinog brašna i domaćeg kiselog mleka"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • ulje - 1/2 šolje + za podmazivanje kalupa za krofne
  • smeđi šećer - 1 1/2 kašičica
  • limetovo brašno - 2 šolje + za posipanje kalputa za krofne
  • kozje kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • kakao - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte smeđi šećer u posudu za mešanje. Dodajte jaja.

Dobro promešajte da šećer počne da se topi.

Dodajte ulje i brašno, nastavljajući da mešate.

Kozje kiselo mleko se sipa u posebnu posudu.

Dodajte sodu i dobro mešajte dok soda ne zapeni. Posuda mora biti duboka, jer će zbog rekacije narasti.

Nakon što soda završi reakciju, u smesu sa brašnom se dodaje i kiselo mleko.

Dobro izmešajte mikserom na velikoj brzini dok se u smesi ne stvore mehurići.

Smesa je podeljena na dva dela.

U jedan deo dodajte kakao i dobro promešajte dok se kakao potpuno ne rastvori.

Nauljite kalup za krofne uljem i brašnom.

Bela smesa se sipa u kalup, smesa treba da bude upola visine od kalupa za krofne.

Ukusne krofne pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni na najnižem delu rerne na koji se stavlja rešetka.

Smeđa smesa se peče posle bele na isti način, a kod svakog sipanja smese u kalup, kalup se podmazuje uljem i brašnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: