Način pripreme
Brašno od spelte se proseje u posudu u kojoj će se mesiti testo.
Dodaje se ražano brašno i so i veoma dobro se izmeša. Sveže kozje mleko se blago zagreje.
Kvasac se izmeša sa šećerom i zaliva se zagrejanim mlekom. Izmeša se i ostavlja se da nadođe.
U sredini brašna se pravi udubljenje u koje se dodaju jaja. Maslac se zagreje i dodaje se u brašno.
Dodaje se i aktivirani kvasac,
Mesi se meko testo koje se ostavlja da naraste u posudi, pokriveno pamučnom krpom.
Kada naraste, testo se deli na osam delova.
Od svakog dela se oblikuje lopta koja se stavlja u tepsiju na papir za pečenje i lagano se pritiska odozgo. Ostavlja se da naraste na 30 minuta.
Kada naraastu male pogače se premazuju s oba jajeta izmešana sa uljem. Posipaju se susamom.
Peku se 10 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom.
Susamove pogače za burgere od speltinog i ražanog brašna su gotove.