Način pripreme
Ove tortilje pravim kao palačinke - bez mešenja. Pomešamo smesu uz pomoć žice, ali ako vam je lakše možete mikserom.
U duboku posudu stavljamo vodu, so i maslinovo ulje, promešamo dobro i u etapama dodajemo brašno. Smesa treba da liči na smesu za palačinke, ni mnogo tečna, ni mnogo gusta.
Stavljamo tiganj, sa dnom koje se ne lepi na ringlu, ako želite periodično ga možete mazati maslacem pre pečenja svake tortilje.
Kad ste tiganj ugreje, stavljamo jednu kutlaču od smese i rasporedimo tako da se smese razlije po celom dnu.
Ne treba da ih stavljamo jednu na drugu kad ih izvadimo iz tiganja da ne bi bile meke i žilave. Treba dame da se ohlade. Kad se ohlade možemo napraviti sendvič.
Operemo i isečemo paradajz na krugove. Krastavce oljuštimo, možemo i da ne ljuštimo nego samo da operemo. Sečemo ih na krugove. Slamu sečemo na trakice.
Maslac, kojim ćemo mazati tortilje treba da ostavimo na sobnoj temperaturi da omekša.
Namažemo tortilju maslacem, poređamo salamu, nekoliko krišaka pardajza i krastavac. Savijamo i možemo seći na zalogaje.