Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od maka sa seckanim bademima

Kolač od maka sa seckanim bademima

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10430569
Kolač od maka sa seckanim bademima
Fotografije: Galya Nikolova
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Kolač od maka - omiljeno lako pecivo iz ruske kuhinje, uz koje su popodneva prijatnija"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kravlji maslac - 125 g
  • mak - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 1 šolja
  • Za posipanje
  • narezani bademi
  • suvo grožđe
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Mak stavim da se kuva 5 minuta u ključalu vodu i ostavim da nabubri ispod poklopca 20 minuta, pa ga procedim kroz cediljku.

Žumanca umutim sa šećerom i mekim maslacem, dodam mak i prosejano brašno sa praškom za pecivo, po želji mogu se dodati orasi i suvo grožđe.

Posebno sam umutio belanca u čvrst sneg i veoma pažljivo ih uz lagano mešanje dodavao u testo.

Stavim testo u nauljenu formu i pospem kolač od maka isečenim bademima i suvim grožđem po želji.

Kolač sa makom pecite 30-35 minuta na 160 stepeni.

Pustite da se ruski kolač ohladi.

Posle toga možete posuti kolač od maka šećerom u prahu i jesti sa uživanjem:)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: