Način pripreme
Da biste napravili aromatično ulje, stavite pečurke u malu posudu, prelijte ih ključalom vodom i ostavite da odstoje 5 do 10 minuta.
U međuvremenu, sitno iseckajte beli luk i lisičaru na krupnije komade i pržite ih zajedno sa majčinom dušicom desetak minuta dok ne porumene.
Dodajte pečurke i kuvajte još deset minuta. Ostavite gotovu smesu da se ohladi, pa pospite peršunom i pomešajte sa maslacem.
U posudu stavite brašno, pa postepeno dodajte 1, 2 litra hladne vode uz stalno mešanje dok ne dobijete elastično testo.
Nežno podignite i gurnite prstima ili kašikom između pilećih grudi i kože sa obe strane pileta kako biste napravili šupljinu, koju potom obilno premažite aromatizovanim maslacem.
Testo razvijte oklagijom u kvadrat - prečnika oko 30 centimetara i debljine 1 centimetar. Pokrijte pile u potpunosti kako ne bi iscurili sokovi.
Stavite u pleh i pecite pile na 180 stepeni oko 2 sata. Ohladite i uklonite testo.
Služi se uz povrće kuvano na pari i veoma hladno pivo.
Pile testu sa aromatičnim maslacem je gotovo.