Način pripreme
Sipajte brašno u duboku posudu i napravite udubljenje i sipajte toplo sveže mleko. Dodajte prstohvat soli, kašičicu sode za hleb i kim.
Sipajte supenu kašiku ulja i počnite da mesite dok ne dobijete elastično i glatko testo.
Oblikujte loptu i savite u prethodno namazanu posudu. Ostavite testo da odstoji 10-15 minuta, nakon toga podelite na jednake delove i oblikujte male pogačice.
Poređajte hlepčiće u pleh, obložen papirom za pečenje. Napravite udubljenja prstom i na svaku stavite komadić maslaca.
Pospite ih obilno rendanim kačkavaljem. Prebacite u rernu na 180 stepeni i pecite 25-30 minuta.
Stavite maslac u posudu na vatri i ostavite da se rastopi i kratko proprži. Isecite sitno listove svežeg bosiljka, čenove belog luka i sušeni paradajz.
Stavite sve sastojke u posudu, promešajte i prelijte ugrejanim maslacem.
Servirajte hlepćiće sa sodom tople, namazane aromatičnim maslacem sa bosiljkom i sušenim paradajzom.