Način pripreme
Ove tartalete su prihvatljive za keto dijetu i dijetu sa malo ugljenih hidrata. Ali svako može da ih napravi.
Koristim steviju i eritritol u prahu koji je odnos 1:1 sa šećerom.
Orasi se melju u seckalici ili blenderu. Dodaju se ostali sastojci i sve se melje. Nakon toga, testo se stavlja u kalupe i formiraju se tartleti.
Koristila sam silikonske kalupe za kolače i mafine. Probao sam i u metalnim kalupima sa dnom koje se odvaja, ali iz njih je teže izvaditi kolače.
Krem se pravi mešanjem svih sastojaka.
Slatko pravim tako što u šerpu sa malo vode stavim sveže ili smrznuto voće (otprilike 100 g). Meša se na srednjoj vatri dok se ne zgusne.
Tartlete se filuju tako što se stavlja krem, pa preko ponovo slatko i krem.
Stavljaju se u komoru zamrzivača dok se ne stvrdnu.
Nakon toga, čizkejk kolači se uklanjaju iz kalupa.
Kada servirate čizkejk tartalete sa sladoledom, možete ih ukrasiti svežim voćem ili slatkom.