Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Tartalete»Ukusni tartaleti sa musom od sireva

Ukusni tartaleti sa musom od sireva

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Guru
158511k41
Ukusni tartaleti sa musom od sireva
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 6
15/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
18
"Idealne su za predstojeće praznike ove tartalete sa musom od sireva. Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • za tartalete
  • brašno - 300 g
  • maslac - 125 g
  • jaja - 2 komada
  • so - po ukusu
  • biber - prstohvat
  • čubar . prstohvat
  • bosiljak - prstohvat
  • za nadev
  • krem sir - 175 g, filadelfija
  • topljeni sir - 200 g, sa ukusom pečuraka ili neki drugi
  • majonez - 200 g
  • parmezan - 20 g, paket fino izrendanog
  • beli luk - 2 čena
  • praziluk - 1/2 struka
  • maslaine - 100 g, bez koštica
  • biber
  • so
  • čubar
  • bosiljak
  • ukras
  • masline - 100 g, bez koštica
  • mirođija - nekoliko grančica
  • peršun - nekoliko grančica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi razbijemo jaja, dodajemo mekani maslac, prosejano brašno, začine i sve dobro promešamo. Treba da dobijemo testo koje se ne lepi po rukama.

Ako je potrebno dodajemo još malo brašna. Nakon što bude gotovo, vadimo testo iz posude, uvijamo u streč foliju i stavljamo u frižider da se stegne 30 minuta.

Za to vreme pravimo nadev. U blender stavljamo sve sastojke za nadev, beli luk prethodno oljuštimo i isečemo na dva-tri dela, praziluk operemo i isečemo na ne mnogo velike komade.

Sve sameljemo dok ne dobijemo gladak krem. Nakon što se testo stegne, vadimo i ostavljamo minut-dva na sobnoj temperaturi.

Za to vreme kalupe za tartalete namažemo uljem ili masalcem uz pomoć četke. Od testa kidamo loptice, rasporedimo na dlan i stavljamo u kalupe, poravnamo lepo da dobiju oblik tartalete.

Izbušimo viljuškom ili punimo pasuljem da se ne podignu prilikom pečenja. Poređamo u pleh i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Nakon što budu gotovi, ostavljamo da se ohladi. U špric ili najlon kesu stavljamo krem i punimo tartalete za goste. Ukrašavamo maslinama, mirođiijom, peršunom ili po izboru. Idealne su za predstojeće praznike ove tartalete sa musom od sireva.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: