Način pripreme
U posudi razbijemo jaja, dodajemo mekani maslac, prosejano brašno, začine i sve dobro promešamo. Treba da dobijemo testo koje se ne lepi po rukama.
Ako je potrebno dodajemo još malo brašna. Nakon što bude gotovo, vadimo testo iz posude, uvijamo u streč foliju i stavljamo u frižider da se stegne 30 minuta.
Za to vreme pravimo nadev. U blender stavljamo sve sastojke za nadev, beli luk prethodno oljuštimo i isečemo na dva-tri dela, praziluk operemo i isečemo na ne mnogo velike komade.
Sve sameljemo dok ne dobijemo gladak krem. Nakon što se testo stegne, vadimo i ostavljamo minut-dva na sobnoj temperaturi.
Za to vreme kalupe za tartalete namažemo uljem ili masalcem uz pomoć četke. Od testa kidamo loptice, rasporedimo na dlan i stavljamo u kalupe, poravnamo lepo da dobiju oblik tartalete.
Izbušimo viljuškom ili punimo pasuljem da se ne podignu prilikom pečenja. Poređamo u pleh i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Nakon što budu gotovi, ostavljamo da se ohladi. U špric ili najlon kesu stavljamo krem i punimo tartalete za goste. Ukrašavamo maslinama, mirođiijom, peršunom ili po izboru. Idealne su za predstojeće praznike ove tartalete sa musom od sireva.
Neka vam je slatko!