Način pripreme
Bilo bi dobro da tečna pavlaka odstoji sat vremena u zamrzivaču.
Bilo bi dobro da posuda u kojoj će se mutiti sladoled odstoji u frižideru, kako bi se ohladila.
U hladnu posudu stavljamo hladnu tečnu pavlaku i mutimo dok se ne dobije vazdušasta tvrda pena.
Postepeno dodajemo kondenzovano mleko /kondenzovano mleko sa šećerom/, u mom slučaju je kondenzovano mleko Varenaja /karamelizovano kondenzovano mleko/, nakon toga red je na prirodni krem sir i vanilin šećer.
Sve se muti dok se ne dobije homogena smesa. Smesa se sipa u kalupčiće za sladoled ili dogovarajuću kutiju sa poklopcem za sladoled.
U zamrzivaču mlečni sladoled treba da odstoji više od 4 sata, a najbolje je na jednu noć kako bi mogao da se stegne.
Pre nego što se servira izvadite ga iz zamrzivača i ostavite na otprilike 5 minuta na sobnoj temperaturi kako bi mogao lakše da se izvadi iz kalupčića.
Domaći sladoled sa karamelizovanim kondenzovanim mlekom je gotov.