Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni sladoled»Domaći sladoled sa karamelizovanim kondenzovanim mlekom

Domaći sladoled sa karamelizovanim kondenzovanim mlekom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Domaći sladoled sa karamelizovanim kondenzovanim mlekom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
8
"I mali, i veliki - svi će voleti ovaj sjajni domaći sladoled"

Potrebni sastojci

  • krem sir - 350 g
  • kondenzovano mleko - 1 kutija, otprilike 380 g
  • tečna pavlaka - 200 g (30% masti)
  • vanilin šećer - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Bilo bi dobro da tečna pavlaka odstoji sat vremena u zamrzivaču.

Bilo bi dobro da posuda u kojoj će se mutiti sladoled odstoji u frižideru, kako bi se ohladila.

U hladnu posudu stavljamo hladnu tečnu pavlaku i mutimo dok se ne dobije vazdušasta tvrda pena.

Postepeno dodajemo kondenzovano mleko /kondenzovano mleko sa šećerom/, u mom slučaju je kondenzovano mleko Varenaja /karamelizovano kondenzovano mleko/, nakon toga red je na prirodni krem sir i vanilin šećer.

Sve se muti dok se ne dobije homogena smesa. Smesa se sipa u kalupčiće za sladoled ili dogovarajuću kutiju sa poklopcem za sladoled.

U zamrzivaču mlečni sladoled treba da odstoji više od 4 sata, a najbolje je na jednu noć kako bi mogao da se stegne.

Pre nego što se servira izvadite ga iz zamrzivača i ostavite na otprilike 5 minuta na sobnoj temperaturi kako bi mogao lakše da se izvadi iz kalupčića.

Domaći sladoled sa karamelizovanim kondenzovanim mlekom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: